HELP
 
  Bekhajye 
Do away with the pain of illness

Verwijder de pijn van ziekte

Tibetanen maken een synthese van kennis uit verschillende medische systemen door een benadering van de geneeskunde en een aanpak met duizenden jaren van kennis over de aard van gezondheid en ziekte. Zij erkent hoe ziekte en gezondheid zijn gerelateerd aan de geest en lichaam en dat een persoon verbondenheid heeft met de natuur en spiritualiteit.

Tibetaanse geneeskunde ziet het lichaam als bestaande uit drie verschillende soorten energie - energie stromen. Dit is een traditionele opvatting van het lichaam in Azië en in Zuidoost-Azië. Er is een zeer sterk begrip van de verbinding van lichaam en geest . De Tibetanen zeggen dat de kracht van hun systeem van de geneeskunde is, de behandeling van chronische ziekten, stoornissen, en dingen zoals diabetes of hepatitis.

Overwegende dat in onze westerse geneeskunde heel veel in het kader van oorlogsvoering werd ontwikkeld, waardoor deze geneeskunde zeer goed is met trauma's en met besmettelijke ziekten. En Tibetaanse artsen de eerste zijn die het ermee eens zijn dat de westerse geneeskunde een grote expertise heeft. Als je door een bus overreden word, ga dan naar een westerse arts die zal je weer in elkaar zetten.

De Tibetaanse artsen zijn goed in iets anders en de geneeskunde komt uit een andere traditie, de traditie van de Medicijn Boedha en zeer veel wordt gevormd door boeddhistische ideeën van mededogen. Ze zeggen dat dit meer in verband staat met de vormen van de traditionele Europese geneeskunde.


In the Mantras:
Medicine Buddha Mantra/Om Namo Bhagavate
Tayata

Picture/source:
internet, unspecified