HELP
 
Home
 
Search by
....title
....word
....other
 
Activiteiten
....concerten
....pujas
....murtituin
 
Contact
 
Links
 
Leeshulp bij de mantra pagina's

text
Meerdere schrijfwijzen zijn mogelijk, het belangrijkste is altijd dat je met de mantra werkt vanuit je hart. Hoofdletters worden niet gebruikt, anders zou ieder tweede woord met een hoofdletter geschreven moeten worden. Oranje woorden linken naar een pagina met de vertaling van dat woord. Aantekeningen over de uitspraak.
Vertaling
Op aparte pagina's wordt voor ieder woord een vertaling gegeven. Zie bronvermelding.
Op die pagina wordt ook teruggelinkt naar alle mantra's op de site waarin dat woord voorkomt.
Meer over betekenis.
Interpretatie
Hier wordt een duiding gegeven van de betekenis van een mantra. Zie bronvermelding.
Meer over betekenis.
composer
De persoon of groep die betreffende melodielijn heeft verzonnen bij een meestal bestaande, traditionele tekst. Dit is soms niet duidelijk, vaak is men niet zo sterk in bronvermeldingen. Als je het beter weet dan ik, hoor ik dat graag. En natuurlijk is er geen afscheiding, maar zolang we onze rol spelen in deze wereld is het fijn om correct te zijn.
notation toetsen
De accoorden uitgeschreven tot toetscombinaties op de manier waarop ik ze het gemakkelijkst speel op het harmonium, met een grondtoon die voor mij en ons publiek het prettigst speelt en zingt. Dat is dus niet noodzakelijkerwijs de toonhoogte en speelwijze van de composer, zoals het geluidsfragment klinkt. Zie verder Accoordenboekje.
notation gitaar
De accoorden bij naam. Ik ben geen gitarist, dus het is goed mogelijk dat het makkelijker speelt met een capo. Hierop ook graag feedback. Verder hetzelfde als onder "toetsen".
notation notenbalk
De melodielijn uitgeschreven in notenschrift, voor degenen die dat kunnen lezen. Daar heb ik er niet veel van gemaakt, het is nogal een werk. Geschreven in Finale Notepad, opgeslagen als xps- of .pdf document. Tegenwoordig meestal uitgeschreven als "d g g f e" ofzo.
listen
Hier wordt verwezen naar een filmpje, meestal op Youtube waar betreffende mantra gezongen wordt. De kwaliteit van de filmpjes is wisselend, ik vind het belangrijker om zoveel mogelijk versies op te nemen, dan om altijd een hoogstaande kwaliteit te hebben.
listen
Hier vind je een .mp3 geluidsfragment. Als er verderop een CD genoemd wordt komt het fragment van die CD. Anders kan het een fragment zijn van een opname tijdens een concert of satsang
on CD
Naam van een CD waar betreffende versie van de mantra op staat. Als het oranje is kan je doorklikken naar een site waar die CD te koop aangeboden wordt. Zoniet, dan wordt de CD niet meer verkocht, of weet ik niet waar.
interessante sites
Een kleine selectie van sites met informatie over de mantra, om het zoeken te vergemakkelijken. De selectie is puur gedaan op wat mij interessant lijkt, dingen die ikzelf graag wil lezen. Ik heb niet echt veel nederlandstalige sites gevonden.